М'якоть лисичок насичена вітамінами групи B, бета-каротинами. Гриб лисичка містить, мікроелементи міді та цинку, групу вітамінів Д, А, РР, В.
Велика кількість вітамінів і мікроелементів, є не тільки профілактикою багатьох очних хвороб, але й допомагають вилікуватися від такого неприємного захворювання, як «куряча сліпота». Крім цього, деякі речовини, що містяться в грибах, зволожують очі, покращуючи у такий спосіб стан слизових оболонок, підвищуючи стійкість до інфекційних захворювань.
Сприяють покращенню стану волосся і шкіри голови.
Завдяки високому вмісту вітаміну Д, цинку та міді лікувальні властивості лисичок широко використовують у профілактиці та лікуванні різних пухлинних захворювань. Лисички застосовуються у разі діагнозу раку молочної та підшлункової залози, печінки. Сприяють підвищенню імунітету та опірності організму різним інфекціям.
Лисички мають дивовижну здатність не накопичувати в собі радіоактивні речовини, а навпаки, здатні виводити радіонукліди з людського організму.
Крім того, завдяки низькій калорійності ці гриби можна додавати до різних дієти, вони сприяють схудненню, а білок, що міститься в них, дуже цінний для вегетаріанців і людей, які не вживають м'ясо під час посту.
Лисички практично не бувають червивими через вміст у них хітинманози — речовини, що не дає розвиватися різним хробакам. Саме ця властивість лисичок дає змогу застосовувати їх для протиглистної терапії, лікування різних наривів і фурункулів.
Уповільнює ріст туберкульозної палички (бактеріостатична дія).
Ергостерол, що також входить до унікального складу лисичок, сприяє очищенню печінки й у такий спосіб бере участь у лікуванні ожиріння, викликаного поганою роботою печінки.
Траметонолінова кислота успішно застосовується для лікування вірусного гепатиту, жирового переродження печінки, гемангіоми печінки.
Гриби лисички також широко використовують у лікуванні цукрового діабету. Має у своєму складі високий вміст марганцю, так необхідного організму людини для здійснення безлічі процесів. Одним із головних є нормалізація обміну речовин, насамперед жирів і вуглеводів.
Основні властивості:
Профілактика очних захворювань, допомога у вилікуванні «курячої сліпоти», покращують стан слизових оболонок ока, поліпшення стану волосся і шкіри голови. Профілактика та лікування пухлинних захворювань. Підвищує імунітет і опірність інфекціям. Виводять радіонукліди з організму, очищає печінку.
Показання до застосування:
- Для профілактики очних захворювань;
- У разі «курикової сліпоти»;
- У разі раку печінки, молочної та підшлункової залози;
- Для підвищення імунітету та опірності інфекціям;
- У разі протиглістної терапії;
- Для лікування наривів і фурункулів;
- Для очищення печінки;
- У разі вірусного гепатиту, гемангіому печінки;
- У разі цукрового діабету;
- Для нормалізації обміну речовин;
- Для схуднення.
Протипоказання: не рекомендується використовувати дітям, а також жінкам у період вагітності та годування груддю.
Форма випуску: порошок тіла гриба 10 г.
Спосіб застосування: 2 мірні ложки сухого препарату, запиваючи теплою водою, 1-2 рази на день між прийманнями їжі.
Умови зберігання: У сухому, захищеному від світла місці, за температури від 0 до 25 °C.
Срок годности: 36 мес.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вага | 10 г |
Форма випуску | Порошок |
- Ціна: 130 ₴