Германий (Ge) — мікроелемент, який завдяки своїм властивостям підвищує ефективність імунної системи організму, бореться з онкологічних захворювань, зменшує больові відчуття. Добова потреба організму людини — 0,4–1,5 мг.
В організмі людини органічний германій має широкий спектр біологічної активності:
- має антигіпоксичну дію — забезпечує перенесення кисню до тканин організму та, переносячи кисень, запобігає розвитку кисневої недостатності на тканинному рівні, зменшує ризик розвитку так званої кров'яної гіпоксії, що виникає у разі зменшенні гемоглобіну в еритроцитах;
- стимулює імунітет, пригнічуючи процеси розмноження мікробних клітин, активуючи макрофаги та специфічні клітини імунітету;
- має протигрибкові, противірусні та антибактеріальні властивості (стимулює продукування інтерферону для захисту від чужорідних мікроорганізмів);
- є потужним антиоксидантом — блокатором вільних радикалів в організмі;
- затримує розвиток злоякісних новоутворень і перешкоджає появі метастазів (нейтралізує негативно заряджені частинки пухлини, у такий спосіб пригнічуючи її розвиток);
- регулює всі клапанні системи травлення, перистальтики та венозної системи;
- зменшує біль (з'єднання германія припиняють рух електронів у нервових клітинах, у такий спосіб зупиняючи біль).
Германій необхідний: у разі інфекцій різного походження, загального зниженого тонусу організму, у разі відновлення після перенесених захворювань, у разі остеопорозу, лікування анемій та імунодефіцитних станів.
Германій належить до рідкісних мікроелементів, він є в багатьох харчових продуктах, але в мікроскопічних дозах. Серед небагатьох рослин, здатних абсорбувати германій і його сполуки з ґрунту, лідером є женьшень (до 0,2%), який широко застосовується в тибетській медицині. Германій також містять у собі часник, камфора, алое, живокіст і цибуля, традиційно використовувана для профілактики та лікування різних захворювань.
Харчові джерела германію: часник, зелень часнику гриб рейші, білі гриби, висівки, боби, томатний сік, риба, кальмари мідії, креветки ламінаріямолоко.
Попередження: Органічний германій не токсичний. У разі одноразового введення великої дози мікроелемента в організм жодних симптомів не спостерігалося. До цього часу побічні ефекти не були зареєстровані.
Чемпіоном за вмістом германія серед харчових продуктів є часник. Він містить 750 мкг германію на 1 г сухої маси зубців часнику. У східній медицині здавна застосовується гриб рейші як цінне джерело цього мікроелемента.
Застосування: дорослим 5 см3 (1 чайна ложка) розчинити в 100 см3 води, соку або чаю — вживати двічі на добу під час їди. Перед застосуванням рекомендується збовтати.
Рекомендований термін споживання: тривалість приймання 3-4 тижні. Надалі термін споживання погоджується з лікарем.
Перед застосуванням рекомендується проконсультуватися з лікарем.
Вміст 1 флакона, 100 см3: вітамін С — 600,0 мг, германій (у формі цитрату) — 2,0 мг, срібло (у формі цитрату) — 150,0 мкг, кислота лимонна — 30,0 мг, вода очищена — до 100 см3
Умови зберігання: зберігати в сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці за температури від 0оЗ до 25оЗ і відносної вологості повітря не більш ніж 85%.
Допускається незначна осад мікроелементів.
Термін придатності до вживання: 24 місяці від дати виробництва.
Не містить генетично модифікованих компонентів, штучних барвників і консервантів.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Форма випуску | Рідина |
Об`єм | 100 |
- Ціна: 350 ₴/флакон